søndag 23. mai 2010

Jeg liker mai!


Her går dagene med ute i det deilige været.
Huset skrapes og males (mest av mannen, flinkingen!).
Grønnsakshagen gror sakte men sikkert, og det ser ut som det faktisk kommer til å bli litt avling, jippi! Samtidig gror det så det suser av ugress, men det trenger vi ikke si så høyt, hehe.
Jeg skal bare gjenerobre litt av villnisset i år, resten får komme senere.
En får tenke langsiktig når det er så mye som skal ordnes. Innimellom blir jeg helt svimmel av å gå rundt her, det er lissom noe som skal fikses hvor enn jeg ser. Men litt etter litt er tingen. Det BLIR bra!


søndag 16. mai 2010

Litt regn skader ikke


Selv om jeg veldig gjerne kunne tenkt meg litt sol til imorgen.. Er "alene" hjemme i dag, bare minsten og meg her. Vi var ute i hagen litt tidligere i dag, og jeg tok noen bilder. Det er ganske vakkert med blomster dekket med vanndråper, eller hva? 35mm linsa mi har blitt seriøst syk, og vil bare ta macrobilder, derfor ble det ikke så mye annet i dag.
Eller hva med litt gressløk? Hehe.
Imorgen skal vi feire minstens første 17. mai, og jeg gleder meg!

onsdag 12. mai 2010

Skammelig!

Nydelige, deilige mai!
Det spirer og gror overalt, deilig å se at det er liv i naturen enda, selv etter en sånn skikkelig, ordentlig, gammeldags vinter.
Det er nå syvende året jeg bor her, og mang en gang har jeg sittet i hagen min og sett ut mot skogen som ligger på andre siden av jordet. Den nydelige lille gamle skogen. Naturreservatet. Jeg prøvde å gå dit over jordene en gang like etter at jeg flyttet hit, men det var så tungt å gå på bløte jorder at jeg snudde før jeg kom meg inn i skogen. Og siden har jeg aldri vært i nærheten engang. Inntil i går. Og hva har jeg vel ikke gått glipp av! Det første som møtte meg var et hvitveiseldorado jeg aldri før har sett maken til. Det er hvitt så og si over alt! Vel, faktisk så er det også felter hvor det er lilla hvitveis også. Ubeskrivelig vakkert er det der, rett og slett. Digre gamle fredete trær, et yrende fugleliv, og arter som ikke finnes andre steder. Og jeg har bodd et lite steinkast unna i nesten 7(!!!)år, men har ikke en eneste gang vært der. Rett og slett en skam er det. Jeg var der første gang i går. Og andre gang. I dag var jeg der for tredje gang. Spørs om jeg ikke må tilbake imorgen en tur. Jeg har litt å ta igjen. Hehe.

Vakkert, eller hva?


mandag 3. mai 2010

Hagen kommer seg, litt etter litt.

I dag har jeg laget klart to bed i grønnsakshagen. Og så har jeg sådd litt. Agurk, sukkererter, popcorn (ja, frøene het det!), paprika, tre forskjellige sorter gulerot, blomkål og brokkoli er i jorda. Noen ute, og noen inne til forkultivering. Håper vi får litt avling i år. Jentungen syns det er morsomt å holde på med, og vil vanne og passe på, og hun fortjener å smake på godsakene syns jeg. :)
Det vokser og gror i hele hagen nå, herlig å følge med på nå, etter den lange og snøfylte vinteren.

Mannen har vært flinking i dag, endelig er malingen av huset i gang. Fremdeles mye som gjenstår naturligvis, men det kommer seg. Deilig! Skal se om ikke det kommer et bilde av huset etterhvert også. Akkurat nå er det ikke mye å skryte av..